Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011



Απάντηση στο ερώτημα του φίλτατου «ΤέΟ»!!!

Οι πρώτες θρησκείες ξεκίνησαν γενικά επειδή ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να υπάρχει ένας σκοπός για τον οποίο ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο και ότι κάτι αφήνουμε πίσω μας, όπως επίσης και ότι όταν φεύγουμε από τούτον τον «μάταιο» κόσμο δεν τελειώνουν όλα και έτσι απλά γινόμαστε τροφή για τα σκουλήκια.

Οι πρώτες θρησκείες όμως επειδή είχαν πραγματικά ερωτήματα και ανησυχίες με αγνά «ίσως» αισθήματα, είχαν στραφεί κοντά στη φύση και στην πίστη του Εγώ!
(Η πιο κοντινή σε αυτά -για μένα- θρησκεία είναι ο Βουδισμός που και αυτός αποκλίνει αρκετά για τους λόγους που αναφέρονται ευθείς αμέσως) . . .

Σιγά-σιγά κάποιοι (αυτοί οι έξυπνοι κάποιοι που υπάρχουν πάντα) σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη αυτή του ανθρώπου (αφού είδαν και τι απήχηση είχε) χειραγωγώντας για δικό τους όφελος τα πλήθη μέσα από την θρησκεία. Το να πιστεύει όμως κάποιος στον εαυτό του και να είναι σίγουρος γι’ αυτόν, αυτόματα δεν τον κάνει τόσο ευάλωτο, ευκολόπιστο και σίγουρα δεν χειραγωγείται εύκολα. Επίσης όταν έχει επαφές με τη φύση μπορεί πολύ εύκολα από ‘κεί να αντλήσει απαντήσεις και να γίνει σοφότερος (πράγματα που απ’ ότι καταλαβαίνετε δεν είναι επιθυμητά γι αυτούς τους κάποιους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κοντινό τους συμφέρον, αγνοώντας για το κοινό καλό, όπου είναι και η πραγματική ουσία των πραγμάτων, το συμφέρον όλων, το συμφέρον ακόμα και για τους ίδιους).

Κάποιες σοφές φιλές των ινδιάνων ήταν πολύ κοντά στη φύση και στην καλλιέργεια του Εγώ από γενιά σε γενιά. . .

Ο χριστιανισμός λοιπόν είναι μία από αυτές τις θρησκείες όπου φτιάχτηκαν για να απομακρύνουν τον άνθρωπο απ’ τη φύση και ζυγίστηκαν για να δημιουργούν τύψεις στο κάθε τι που φέρνει ευχαρίστηση και καλλιεργεί το Εγώ.
Ο χριστιανισμός είναι αυτός που κυνήγησε και σχεδόν εξαφάνισε τον παγανισμό στην Ελλάδα (δηλαδή τον Δωδεκαθεϊσμό). -Μία θρησκεία που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ κοντά στη φύση και ο κάθε Θεός αντιπροσωπεύει μέρος αυτής, δεν είμαι πολύ σίγουρος όμως για την ελευθερία και ανύψωση του Εγώ σε αυτόν.

Και ανακεφαλαιώνοντας, όπως επίσης για να απαντήσω στον φίλο μου τον Τέο, θα γράψω τα εξής:

Προσωπική μου γνώμη, καλό είναι να μην παθιάζεσαι και πιστακολουθείς τυφλά το οτιδήποτε. Πάντα να ψάχνεσαι και να προσπαθείς να βρεις απαντήσεις, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην τις βρεις ποτέ, αλλά σίγουρα η αναζήτηση θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, χώρια το ότι θα σου δώσει τον Δρόμο. (Όλα Είναι Δρόμος, Η Ζωή Είναι Δρόμος).

Τώρα αν πιστεύεις ότι μια θρησκεία σε κάνει καλύτερο και μπορείς να κουμαντάρεις μέσα σου όλα τα άλλα που «ίσως» προσπαθήσει να σου περάσει για να σε πλάσει ευάλωτο -διότι όλες οι θρησκείες είναι φτιαγμένες από άνθρωπο, άρα με ανθρώπινο μυαλό και ανθρώπινα συμφέρων-, τότε συγχαρητήρια για την επιλογή σου.

2 σχόλια:

Teo είπε...

...do you know what i think....prrttt!! (fart)

fish είπε...

Ζηλεύεις!!!